Чеснови чушки върху качамак


Време за приготвяне
80 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 мл
зеленчуков бульон
100 г
царевичен грис
50 г
настърган пармезан
6 стръка
мащерка
8 скилидки
чесън
50 мл
маслиново масло „Екстра върджин“
500 г
червени чушки
500 г
краве сирене

Приготвяне

1
Бульонът се кипва. Сипва се царевичният грис и се готви на слаб огън при постоянно бъркане, докато абсорбира течността и се свари. Дърпа се от огъня.
2
Добавят се настърганият пармезан, листенцата от 2 стръка мащерка и се разбърква добре. Сместа се разстила на тънък около 1 см пласт върху намазана с маслиново масло хартия за печене и се оставя да се охлади.
3
Чушките се почистват от семките и дръжките и се пекат до готовност в загрята на 200 °С фурна с вентилатор. След това се запарват.
4
Чесънът се бели и се слага в малък съд за печене. Залива се с маслиново масло, колкото да го покрие, и се пече около 1 час в загрята на 150 °С фурна без вентилатор.
5
Чушките се обелват и се режат на жулиени.
6
Смесват се с чесъна с маслиновото масло, прибавя се и останалата наситнена мащерка. Овкусяват се със сол и черен пипер. Оставят се да се мариноват 20 минути. След това сместа се сипва в чопър и се накълцва.
7
С помощта на ринг от качамака се изрязват кръгове. Намазват се с маслиново масло и се запичат на грил тиган от двете страни.
8
Сместа с чушки се разбърква с натрошеното сирене и се разпределя върху шайбите от качамак. Поднася се веднага.

Подобни рецепти