Доматен чийзкейк с овче сирене и самардала


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
брашно
400 г
смлени орехи
400 г
краве масло
1 бр.
белтък
10 г
самардала
4 скилидки
чесън
8 бр.
домати
3 бр.
шалот
1 връзка
магданоз
20 мл
ябълков оцет
400 г
разноцветни чери домати
10 г
сол
250 г
крем сирене
200 г
сирене „Маскарпоне”
100 г
овче сирене
100 мл
доматена вода

Приготвяне

1
В купа се смесват брашното и смлените орехи. Към тях се добавят маслото, белтъкът и самардалата. Замесва се меко тесто, което се разстила във форма тарталета с големина 12 см.
2
Оформя се с пръсти и се надупчва с вилица. Отгоре се поставя лист пергаментова хартия и се посипва с морска сол. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.
3
В купа се смесват чесънът, нарязан на филийки, доматът и лукът – нарязани на кубчета, и наситненият магданоз. Овкусяват се със сол и оцет. Намачкват се и се прецеждат през фина цедка, за да се отдели течността, която също се запазва.
4
Мусът се приготвя като крем сиренето, маскарпонето и настърганото овче сирене се разбъркват добре заедно с отделилата се доматена вода. Мусът се прехвърля в пош.
5
Отцедената доматена салата се нарязва на ситно. Изпечената тарталета се пълни с муса, отгоре се аранжира с разноцветните чери домати. С две лъжички се оформя ситно накълцаната доматена салата.

Подобни рецепти