Галет с чушки


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    брашно
  • 100 г
    краве масло
  • 50 г
    заквасена сметана
  • 0.25 ч. л.
    сол
  • 0.5 ч. л.
    смлян кориандър
  • 4 бр.
    червени чушки
  • 3 глави
    червен лук
  • 4 стръка
    мащерка
  • 1 ч. л.
    смлян кимион
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 0.25 връзка
    магданоз
  • 60 г
    заквасена сметана
  • 5 бр.
    яйца

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва с кориандъра, солта и кравето масло и се стрива с ръце. Добавя се сметаната и се замесва тесто. Оставя се в хладилник за 30 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се почистват от семките и се нарязват на жулиени. Лукът се реже на полумесеци и заедно с чушките се слага в тава. Овкусява се с кимиона, мащерката, сол и черен пипер и се залива с маслиновото масло. Пекат се 20 минути в загрята на 190°С фурна. Към изпечените зеленчуци се добавя накълцаният магданоз.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се разделя на 4 топки. Разточват се на кръгове върху набрашнен плот. В средата на всеки се слага от разбитата с едно от яйцата сметана. Отгоре се разпределят охладените зеленчуци. Краищата на тестото се прегъват навътре.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Пече се 15 минути в загрята на 200°С фурна. След това върху всеки галет се чуква по 1 яйце и се допичат още 6 минути.

Подобни рецепти