Галет с чушки


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
брашно
100 г
краве масло
50 г
заквасена сметана
0.25 ч. л.
сол
0.5 ч. л.
смлян кориандър
4 бр.
червени чушки
3 глави
червен лук
4 стръка
мащерка
1 ч. л.
смлян кимион
50 мл
маслиново масло
0.25 връзка
магданоз
60 г
заквасена сметана
5 бр.
яйца

Приготвяне

1
Брашното се смесва с кориандъра, солта и кравето масло и се стрива с ръце. Добавя се сметаната и се замесва тесто. Оставя се в хладилник за 30 минути.
2
Чушките се почистват от семките и се нарязват на жулиени. Лукът се реже на полумесеци и заедно с чушките се слага в тава. Овкусява се с кимиона, мащерката, сол и черен пипер и се залива с маслиновото масло. Пекат се 20 минути в загрята на 190°С фурна. Към изпечените зеленчуци се добавя накълцаният магданоз.
3
Тестото се разделя на 4 топки. Разточват се на кръгове върху набрашнен плот. В средата на всеки се слага от разбитата с едно от яйцата сметана. Отгоре се разпределят охладените зеленчуци. Краищата на тестото се прегъват навътре.
4
Пече се 15 минути в загрята на 200°С фурна. След това върху всеки галет се чуква по 1 яйце и се допичат още 6 минути.

Подобни рецепти