Гофрети с пържен бекон и заквасена сметана


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 бр.
яйце
50 мл
олио
150 мл
прясно мляко
125 г
фино брашно
0.5 с.л.
бакпулвер
1 ч.л.
пушен червен пипер
0.5 ч.л.
чесън на прах
1 щипка
провансалски билки
0.5 с.л.
сол
0.5 ч.л.
черен пипер
100 г
пушен бекон
2 с.л.
заквасена сметана

Приготвяне

1
Беконът се пържи в сгорещен тиган от двете страни, докато стане хрупкав. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
2
Яйцето се разбива с олиото и прясното мляко.
3
Прибавя се брашното, смесено с бакпулвера, и се разбива отново.
4
Сместа се овкусява със сол и черен пипер, прибавят се пушеният червен пипер, провансалската подправка и чесънът на прах. Всичко се разбива добре и се оставя настрана за 10 минути.
5
Гофретите се пекат в силно сгорещен гофретник и се сервират със запържен бекон и мътеница. По желание може да се поръсят с „Провансалска подправка“.

Подобни рецепти