Хапки от качамак с бекон и синьо сирене


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
царевичен грис
150 г
бекон на ленти
200 г
синьо сирене
200 г
фурми (без костилки)
2 с.л.
маслиново масло

Приготвяне

1
Царевичният грис се вари в подсолена вода съгласно инструкциите върху опаковката. Когато е готов, се сипвав правоъгълна тава, заравнява се и се оставя да се охлади. След това се реже на триъгълници, които се запичат в грил тиган с малко маслиново масло за около 5 минути, колкото да се зачервят.
2
Беконът се запича в отделен тиган, докато стане хрупкав. Изважда се върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
3
Фурмите се почистват от костилките, сиренето се натрошава на парчета. Върху качамака се подреждат парчетата бекон, фурмите и сиренето. Приготвените хапки се забождат с дървени шишчета или клечки за зъби и се сервират.

Подобни рецепти