
Копривена салата със сирене и орехи
Време за приготвяне
30 минТрудност
категория
- Салати
- Вегетариански ястия
- accessibility.recipes.cookingstepКопривата се бланшира в подсолена вода, отцежда се, почиства се и се накълцва.
- accessibility.recipes.cookingstepНаситнените лук и чесън, копривата и настърганата кора от лимона се смесват и към тях се прибавят сокът от лимона и настърганото сирене.
- accessibility.recipes.cookingstepСипват се и наситнените магданоз и орехи и се овкусява с маслиновото масло, сол и черен пипер. Салатата се разпределя в чинии и отгоре се настъргват сварените яйца.
Съставки
Съставки за
Порции
- 300 гкоприва
- 3 бр.яйца
- 200 гкраве сирене
- 2 връзкипресен лук
- 2 връзкипресен чесън
- 1 връзкамагданоз
- 1 бр.лимон
- 50 горехи
- 50 млмаслиново масло
Приготвяне
- accessibility.recipes.cookingstepКопривата се бланшира в подсолена вода, отцежда се, почиства се и се накълцва.
- accessibility.recipes.cookingstepНаситнените лук и чесън, копривата и настърганата кора от лимона се смесват и към тях се прибавят сокът от лимона и настърганото сирене.
- accessibility.recipes.cookingstepСипват се и наситнените магданоз и орехи и се овкусява с маслиновото масло, сол и черен пипер. Салатата се разпределя в чинии и отгоре се настъргват сварените яйца.