Магданозени кюфтета


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

7 връзки
магданоз
4 бр.
яйца
400 г
краве сирене
1 глава
лук
0.5 ч. ч.
брашно
400 г
кисело мляко
2 скилидки
чесън
1 връзка
копър
3 стръка
мащерка
1 с. л.
маслиново масло

Приготвяне

1
Магданозът се нарязва на ситно, изсипва се в купа, посолява се, разбърква се и се оставя да се отцеди леко от водата. После се отцежда допълнително, като се притиска с ръце.
2
В купа се смесват натрошеното сирене, разбитите яйца и настърганият лук. Прибавя се отцеденият магданоз и се сипва брашното. Трябва да се получи гъста смес.
3
С лъжица, потопена в олио, се взима от сместа и се пуска в сгорещеното олио. Така се изпържват всички кюфтета, като се изваждат върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
4
Чесънът се намачква на паста с малко сол. Копърът и мащерката се наситняват. Всички продукти за соса се смесват в купа и се разбъркват. Кюфтенцата се поднасят със соса.

Подобни рецепти