Пъпеш с прошуто


Време за приготвяне
10 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 бр.
пъпеш
200 г
прошуто
1 с. л.
наситнен риган
1 с. л.
лимонов босилек
150 г
маслини (без костилки)
150 г
френско грозде
2 с. л.
студено пресовано маслиново масло

Приготвяне

1
Пъпешът се почиства и се охлажда добре.
2
След това се нарязва на тънки резени, подрежда се в чиния и се връща в хладилника за един час.
3
Към охладения пъпеш се прибавят тънки резени прошуто, подправя се обилно с черен пипер, поръсва се със студено пресовано маслиново масло, риган и босилек. Сервира се с маслини и френско грозде.

Подобни рецепти