Палачинки със сьомга


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
брашно
2 бр.
яйца
400 мл
прясно мляко
1 щипка
сол
200 г
филе от пушена сьомга
250 г
крем сирене
1 ч.л.
бакпулвер
1 с.л.
заквасена сметана

Приготвяне

1
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят млякото и солта. Сипва се брашното, предварително пресято с бакпулвера. Сместа се разбърква до получаване на гладка каша и се оставя да престои 15 минути.
2
Палачинките се готвят върху плитък, леко намазнен тиган (тестото трябва да е достатъчно за 8 средно дебели палачинки). Палачинките се оставят настрана.
3
Крем сиренето се смесва със заквасената сметана, прибавят се сол, черен пипер и всичко се разбърква добре.
4
Всяка палачинка се намазва с малко от плънката и отгоре се слага по едно филе от сьомга.
5
Палачинките се завиват внимателно и се увиват във фолио за свежо съхранение. Прибират се в хладилник за няколко часа, за да се охладят добре.
6
Сервират се нарязани на хапки.
7
По желание можете да обогатите плънката от крем сирене с по една супена лъжица наситнен копър и магданоз.

Подобни рецепти