Панирано кисело мляко


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2.4 кг
кисело мляко
2 стръка
пресен лук
3 стръка
пресен джоджен
150 г
брашно
100 г
галета
3 бр.
яйца
0.5 ч. л.
чесън на прах

Приготвяне

1
Киселото мляко се сипва в марля и се отцежда (между 6 и 8 часа). Овкусява се с наситнените лук и джоджен, чесъна, сол и черен пипер.
2
Разбърква се и с две потопени в олио лъжици (или с лъжица за сладолед) се оформят топки, които последователно се овалват в брашното, разбитите яйца, галетата, отново в яйцата и накрая в галета.
3
Пържат се на маслена баня до златисто.

Подобни рецепти