Пастет от пушена сьомга


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    пушена сьомга
  • 150 г
    крем сирене
  • 70 г
    майонеза
  • 30 г
    заквасена сметана
  • 60 г
    черни маслини (без костилки)
  • 60 г
    зелени маслини
  • 50 г
    каперси
  • 1 щипка
    черен пипер
  • 1 щипка
    сол
  • 1 с. л.
    наситнен копър
  • 0.5 бр.
    лимон

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Сиренето, майонезата и заквасената сметана се слагат в блендер и се овкусяват със солта, черния пипер и лимоновия сок.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се сьомгата, 5–6 нарязани черни маслини, 20 г каперси и половината ситно нарязан копър. Сместа се смила за кратко, ако желаете пастет с по-зърнеста консистенция, или се мели по-продължително, ако желаете гладък пастет.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Поръсва се с останалия копър и се сервира с крекери (200 г), маслини и каперси.

Подобни рецепти