Пастет от пушена сьомга


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 г
пушена сьомга
150 г
крем сирене
70 г
майонеза
30 г
заквасена сметана
60 г
черни маслини (без костилки)
60 г
зелени маслини
50 г
каперси
1 щипка
черен пипер
1 щипка
сол
1 с. л.
наситнен копър
0.5 бр.
лимон

Приготвяне

1
Сиренето, майонезата и заквасената сметана се слагат в блендер и се овкусяват със солта, черния пипер и лимоновия сок.
2
Прибавят се сьомгата, 5–6 нарязани черни маслини, 20 г каперси и половината ситно нарязан копър. Сместа се смила за кратко, ако желаете пастет с по-зърнеста консистенция, или се мели по-продължително, ако желаете гладък пастет.
3
Поръсва се с останалия копър и се сервира с крекери (200 г), маслини и каперси.

Подобни рецепти