Рулца от пушена сьомга с два вида дип


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
заквасена сметана
50 г
майонеза
4 скилидки
чесън
3 бр.
домати
2 щипки
лют червен пипер
50 г
пушена сьомга
200 г
крем сирене
1 с. л.
маслиново масло
1 с. л.
балсамов оцет
1 с. л.
наситнен босилек
0.5 ч. л.
счукани подлютени ядки
1 ч. л.
захар

Приготвяне

1
За рулцата: сьомгата се реже на тънко. Поръсва се с черен пипер, маже се със сиренето и се завива внимателно на рулца. По желание рулцата могат да се разрежат на по-малки парченца с размер 2–3 см. Държат се в хладилник, завити със стреч фолио, до момента на сервиране.
2
За сметановия дип: заквасената сметана се смесва с майонезата, счукания чесън и малко сол. Поръсва се с подлютените ядки.
3
За доматената салца: доматите се почистват от семките и се измиват. Две трети се режат на малки кубчета, а останалите се накълцват надребно. Смесват се с маслиновото масло, захарта, балсамовия оцет, лютия пипер, босилека и малко сол и черен пипер. Разбърква се добре и се държи в хладилник до момента на сервиране.
4
Диповете могат да се поднесат и с такос или чипс.
5
Рулцата от сьомга се подреждат отстрани.

Подобни рецепти