Запечен "Камамбер" с боровинки и орехи


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 250 г
    сирене „Камамбер”
  • 50 г
    пресни или замразени боровинки
  • 25 г
    орехи
  • 3 стръка
    розмарин
  • 1 с.л.
    сладко от боровинки
  • 1 с.л.
    плодов ликьор
  • 1 щипка
    сол

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Сиренето се изважда от опаковката и се слага в малка тава, застлана с хартия за печене. Надупчва се с вилица и се пече в загрята на 220°С фурна 12–14 минути, или докато в средата се разтопи напълно, а краищата леко се зачервят.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Сладкото, ликьорът и боровинките се смесват и се готвят на слаб огън. Щом сместа заври, се дърпа от огъня и се оставя настрани.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В сух нагорещен тиган се слагат накълцаните орехови ядки, стръковете розмарин и се разбъркват една минута.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Дърпат се веднага от огъня и се прехвърлят в друг съд. Не се оставят в тигана, защото ще прегорят.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Запеченото сирене се поръсва с малко сол, полива се с боровинковия сос и се поръсва със запечените орехи и розмарин.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    По желание се сервира върху филийки препечен хляб.

Подобни рецепти