Запечен "Камамбер" с боровинки и орехи


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

250 г
сирене „Камамбер”
50 г
пресни или замразени боровинки
25 г
орехи
3 стръка
розмарин
1 с.л.
сладко от боровинки
1 с.л.
плодов ликьор
1 щипка
сол

Приготвяне

1
Сиренето се изважда от опаковката и се слага в малка тава, застлана с хартия за печене. Надупчва се с вилица и се пече в загрята на 220°С фурна 12–14 минути, или докато в средата се разтопи напълно, а краищата леко се зачервят.
2
Сладкото, ликьорът и боровинките се смесват и се готвят на слаб огън. Щом сместа заври, се дърпа от огъня и се оставя настрани.
3
В сух нагорещен тиган се слагат накълцаните орехови ядки, стръковете розмарин и се разбъркват една минута.
4
Дърпат се веднага от огъня и се прехвърлят в друг съд. Не се оставят в тигана, защото ще прегорят.
5
Запеченото сирене се поръсва с малко сол, полива се с боровинковия сос и се поръсва със запечените орехи и розмарин.
6
По желание се сервира върху филийки препечен хляб.

Подобни рецепти