Агнешки книжен кебап


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    агнешко месо от бут
  • 2 връзки
    пресен лук
  • 2 стръка
    пресен чесън
  • 60 г
    краве масло
  • 1 връзка
    магданоз
  • 250 г
    цедено кисело мляко
  • 4 стръка
    пресен джоджен
  • 2 скилидки
    чесън
  • 4 бр.
    малки кръгли питки
  • 1 с. л.
    пушен червен пипер
  • 1 ч. л.
    чубрица

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се нарязва на кубчета и се смесва с наситнените лук и чесън.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се червеният пипер, наситненият магданоз, разтопеното масло, чубрицата, сол и черен пипер, и се разбърква.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    От пергаментова хартия се изрязват четири правоъгълника и сместа се разпределя в тях. Оформят се стегнати пакетчета и се подреждат в малка тава.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Наливат се около 200 мл вода (или пилешки бульон) и се пече около 1 час и 45 минути в загрята на 180 ºC фурна с вентилатор.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Сосът се приготвя, като киселото мляко се разбърква заедно със счуканите с малко сол скилидки чесън, сол и наситнения джоджен.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Питките се запичат на тиган или във фурна. Готовото месо се сервира със соса и хляба.

Подобни рецепти