Агнешки книжен кебап


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
агнешко месо от бут
2 връзки
пресен лук
2 стръка
пресен чесън
60 г
краве масло
1 връзка
магданоз
250 г
цедено кисело мляко
4 стръка
пресен джоджен
2 скилидки
чесън
4 бр.
малки кръгли питки
1 с. л.
пушен червен пипер
1 ч. л.
чубрица

Приготвяне

1
Месото се нарязва на кубчета и се смесва с наситнените лук и чесън.
2
Прибавят се червеният пипер, наситненият магданоз, разтопеното масло, чубрицата, сол и черен пипер, и се разбърква.
3
От пергаментова хартия се изрязват четири правоъгълника и сместа се разпределя в тях. Оформят се стегнати пакетчета и се подреждат в малка тава.
4
Наливат се около 200 мл вода (или пилешки бульон) и се пече около 1 час и 45 минути в загрята на 180 ºC фурна с вентилатор.
5
Сосът се приготвя, като киселото мляко се разбърква заедно със счуканите с малко сол скилидки чесън, сол и наситнения джоджен.
6
Питките се запичат на тиган или във фурна. Готовото месо се сервира със соса и хляба.

Подобни рецепти