Две скилидки чесън и един стрък розмарин се нарязват на ситно. В месото се правят дълбоки разрези. Поставя се в тава, залива се с маслиновото масло, овкусява се с чесъна, розмарина, сол и черен пипер. Със сол и черен пипер се овкусява и от долната страна. Останалата глава чесън се разделя на две и се слага в тавата.
2
Пече се за 3 часа и 30 минути в загрята на 150 ºC фурна, като периодично се залива със соса от печенето.
3
Когато месото е почти готово, се залива с виното и оцета и се допича на 220 ºC за 10 минути. Поднася се със соса от печенето и стрък розмарин за украса.
Съставки
Съставки за
Порции
1 бр.
агнешка плешка
100 мл
бяло вино
50 мл
маслиново масло
2 стръка
розмарин
2 с. л.
бял винен оцет
1 глава
чесън
Приготвяне
1
Две скилидки чесън и един стрък розмарин се нарязват на ситно. В месото се правят дълбоки разрези. Поставя се в тава, залива се с маслиновото масло, овкусява се с чесъна, розмарина, сол и черен пипер. Със сол и черен пипер се овкусява и от долната страна. Останалата глава чесън се разделя на две и се слага в тавата.
2
Пече се за 3 часа и 30 минути в загрята на 150 ºC фурна, като периодично се залива със соса от печенето.
3
Когато месото е почти готово, се залива с виното и оцета и се допича на 220 ºC за 10 минути. Поднася се със соса от печенето и стрък розмарин за украса.