Агнешко магданозлия


Време за приготвяне
270 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1.75 кг
    агнешки бут
  • 200 г
    кисело мляко
  • 100 г
    краве масло
  • 6 връзки
    магданоз
  • 1 връзка
    пресен лук
  • 2 връзки
    пресен чесън
  • 2 бр.
    моркови
  • 1 бр.
    яйце
  • 1 с.л.
    доматена паста (концентрат)
  • 1 ч.л.
    червен пипер
  • 0.5 брой
    лимон

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се обезкостява и се реже на кубчета. Лукът и чесънът се накълцват, а морковите се обелват и се настъргват.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Така подготвените продукти се пускат в съд със сгорещеното масло и се готвят под капак, докато месото омекне, отделилата се течност се изпари и продуктите започнат да се пържат.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Тогава се прибавят доматеният концентрат и червеният пипер. Разбърква се и се налива вода, колкото да покрие продуктите. Готви се на умерен огън около 3 часа. Когато месото е готово, се добавя и накълцаният магданоз.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Готви се 2–3 минути и се застройва с лимоновия сок, разбъркан с жълтъка и киселото мляко. Ястието се овкусява със сол и черен пипер и се поднася.

Подобни рецепти