Агнешко в бохча


Време за приготвяне
75 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
агнешко месо от плешка
300 г
картофи
3 връзки
пресен лук
400 г
домати на кубчета от консерва
150 г
кисело мляко
40 г
сирене „Пармезан“
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
1 бр.
яйце
0.5 пакет
точени кори
1 с.л.
маслиново масло
1 с.л.
доматена паста (концентрат)
0.5 ч.л.
канела
2 ч.л.
риган

Приготвяне

1
Агнешкото месо се смила в месомелачка първо през едра решетка, а след това през по-фина.
2
Картофите се измиват и се сваряват. Обелват се и се нарязват на кубчета. Двата вида лук и чесънът се нарязват наситно. Запържват се в маслиновото масло. Добавя се смляното агнешко и се запържва отново.
3
Слага се доматеният концентрат, леко се запържва и се поръсва канелата. След около минута се прибавят доматите, риганът, сол и черен пипер. Налива се 200 мл вода. Готви се 20 минути на слаб огън.
4
Пармезанът се настъргва и се смесва с киселото мляко и яйцето. Корите се разрязват наполовина и се намазват с масло. Всяка се сгъва на две и се поставят във форми за мъфини с 12 големи дупки. Сипва се от картофите. Върху тях се разпределя от сместа с каймата и се полива с киселото мляко. Пече се 20 минути в загрята на 200 °С фурна с вентилатор на средно ниво.

Подобни рецепти