Агнешко в бохча


Време за приготвяне
75 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    агнешко месо от плешка
  • 300 г
    картофи
  • 3 връзки
    пресен лук
  • 400 г
    домати на кубчета от консерва
  • 150 г
    кисело мляко
  • 40 г
    сирене „Пармезан“
  • 1 глава
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 бр.
    яйце
  • 0.5 пакет
    точени кори
  • 1 с.л.
    маслиново масло
  • 1 с.л.
    доматена паста (концентрат)
  • 0.5 ч.л.
    канела
  • 2 ч.л.
    риган

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Агнешкото месо се смила в месомелачка първо през едра решетка, а след това през по-фина.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Картофите се измиват и се сваряват. Обелват се и се нарязват на кубчета. Двата вида лук и чесънът се нарязват наситно. Запържват се в маслиновото масло. Добавя се смляното агнешко и се запържва отново.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Слага се доматеният концентрат, леко се запържва и се поръсва канелата. След около минута се прибавят доматите, риганът, сол и черен пипер. Налива се 200 мл вода. Готви се 20 минути на слаб огън.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Пармезанът се настъргва и се смесва с киселото мляко и яйцето. Корите се разрязват наполовина и се намазват с масло. Всяка се сгъва на две и се поставят във форми за мъфини с 12 големи дупки. Сипва се от картофите. Върху тях се разпределя от сместа с каймата и се полива с киселото мляко. Пече се 20 минути в загрята на 200 °С фурна с вентилатор на средно ниво.

Подобни рецепти