Брашното се смесва със солта и маслиновото масло. Налива се бирата и се разбива добре, за да няма бучки. Оставя се на стайна температура за 1 час.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Рибата се овкусява със сол и черен пипер. Изпича се за 10 минути в загрята на 200 °С фурна. Охлажда се.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Картофите се сваряват. Обелват се и се намачкват. Чесънът, магданозът и перата лук се наситняват. В купа се смесват картофите, лукът, магданозът, чесънът и жълтъците. Разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Рибата се обезкостява се, месото се накъсва, добавя се към картофената смес и отново се разбърква. От сместа се оформят малки топки. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с биреното тесто.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Топките се потапят в тестото с вилица. След това се пържат на маслена баня до златисто. Подсушават се върху кухненска хартия и се поднасят. От това количество продукти се получават около 30 броя.
Съставки
Съставки за
Порции
600 г
скумрии (почистени)
500 г
картофи
1 скилидка
чесън
4 стръка
магданоз
2 стръка
пресен лук
2 бр.
жълтък
100 г
брашно
1 ч. л.
маслиново масло
150 мл
бира
2 бр.
белтък
1 щипка
сол
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Брашното се смесва със солта и маслиновото масло. Налива се бирата и се разбива добре, за да няма бучки. Оставя се на стайна температура за 1 час.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Рибата се овкусява със сол и черен пипер. Изпича се за 10 минути в загрята на 200 °С фурна. Охлажда се.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Картофите се сваряват. Обелват се и се намачкват. Чесънът, магданозът и перата лук се наситняват. В купа се смесват картофите, лукът, магданозът, чесънът и жълтъците. Разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Рибата се обезкостява се, месото се накъсва, добавя се към картофената смес и отново се разбърква. От сместа се оформят малки топки. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с биреното тесто.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Топките се потапят в тестото с вилица. След това се пържат на маслена баня до златисто. Подсушават се върху кухненска хартия и се поднасят. От това количество продукти се получават около 30 броя.