Байганети с риба


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г
    скумрии (почистени)
  • 500 г
    картофи
  • 1 скилидка
    чесън
  • 4 стръка
    магданоз
  • 2 стръка
    пресен лук
  • 2 бр.
    жълтък
  • 100 г
    брашно
  • 1 ч. л.
    маслиново масло
  • 150 мл
    бира
  • 2 бр.
    белтък
  • 1 щипка
    сол

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва със солта и маслиновото масло. Налива се бирата и се разбива добре, за да няма бучки. Оставя се на стайна температура за 1 час.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата се овкусява със сол и черен пипер. Изпича се за 10 минути в загрята на 200 °С фурна. Охлажда се.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Картофите се сваряват. Обелват се и се намачкват. Чесънът, магданозът и перата лук се наситняват. В купа се смесват картофите, лукът, магданозът, чесънът и жълтъците. Разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата се обезкостява се, месото се накъсва, добавя се към картофената смес и отново се разбърква. От сместа се оформят малки топки. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с биреното тесто.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Топките се потапят в тестото с вилица. След това се пържат на маслена баня до златисто. Подсушават се върху кухненска хартия и се поднасят. От това количество продукти се получават около 30 броя.

Подобни рецепти