Бродето ала фиш


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 кг
    котлети от шаран
  • 250 г
    лук
  • 250 мл
    маслиново масло
  • 4 скилидки
    чесън
  • 2 бр.
    дафинов лист
  • 400 г
    нарязани домати
  • 200 мл
    бяло вино
  • 1 ч.л.
    лют червен пипер
  • 1 с.л.
    доматена паста
  • 1 стрък
    розмарин

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се нарязва на филийки и се запържва в голям тиган със сгорещено маслиново масло до златистокафяво.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се накълцаният чесън, доматената паста и магданозът и леко се разбърква. След това се сипват доматите, овкусява се с дафиновите листа, розмарина, лютия пипер, сол и черен пипер и се задушава за кратко.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Наливат се 800 мл вода и сместа се готви 10 минути. Прибавят се рибните котлети, налива се виното и ястието се оставя да къкри 40–50 минути под капак. При необходимост се долива още вода.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Шаранът се сервира със сварени картофи или картофено пюре.

Подобни рецепти