Лукът се нарязва на филийки и се запържва в голям тиган със сгорещено маслиново масло до златистокафяво.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Прибавят се накълцаният чесън, доматената паста и магданозът и леко се разбърква. След това се сипват доматите, овкусява се с дафиновите листа, розмарина, лютия пипер, сол и черен пипер и се задушава за кратко.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Наливат се 800 мл вода и сместа се готви 10 минути. Прибавят се рибните котлети, налива се виното и ястието се оставя да къкри 40–50 минути под капак. При необходимост се долива още вода.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Шаранът се сервира със сварени картофи или картофено пюре.
Съставки
Съставки за
Порции
2 кг
котлети от шаран
250 г
лук
250 мл
маслиново масло
4 скилидки
чесън
2 бр.
дафинов лист
400 г
нарязани домати
200 мл
бяло вино
1 ч.л.
лют червен пипер
1 с.л.
доматена паста
1 стрък
розмарин
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Лукът се нарязва на филийки и се запържва в голям тиган със сгорещено маслиново масло до златистокафяво.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Прибавят се накълцаният чесън, доматената паста и магданозът и леко се разбърква. След това се сипват доматите, овкусява се с дафиновите листа, розмарина, лютия пипер, сол и черен пипер и се задушава за кратко.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Наливат се 800 мл вода и сместа се готви 10 минути. Прибавят се рибните котлети, налива се виното и ястието се оставя да къкри 40–50 минути под капак. При необходимост се долива още вода.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Шаранът се сервира със сварени картофи или картофено пюре.