Бродето ала фиш


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 кг
котлети от шаран
250 г
лук
250 мл
маслиново масло
4 скилидки
чесън
2 бр.
дафинов лист
400 г
нарязани домати
200 мл
бяло вино
1 ч.л.
лют червен пипер
1 с.л.
доматена паста
1 стрък
розмарин

Приготвяне

1
Лукът се нарязва на филийки и се запържва в голям тиган със сгорещено маслиново масло до златистокафяво.
2
Прибавят се накълцаният чесън, доматената паста и магданозът и леко се разбърква. След това се сипват доматите, овкусява се с дафиновите листа, розмарина, лютия пипер, сол и черен пипер и се задушава за кратко.
3
Наливат се 800 мл вода и сместа се готви 10 минути. Прибавят се рибните котлети, налива се виното и ястието се оставя да къкри 40–50 минути под капак. При необходимост се долива още вода.
4
Шаранът се сервира със сварени картофи или картофено пюре.

Подобни рецепти