Крем супа от карфиол


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 100 г
    лук
  • 1 скилидка
    чесън
  • 200 г
    картофи
  • 500 г
    карфиол
  • 100 мл
    готварска сметана
  • 80 г
    краве масло
  • 40 мл
    маслиново масло
  • 2 бр.
    багета

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Карфиолът се почиства и се накъсва на розички, а от листата и стъблото се приготвя бульон. Лукът се нарязва на ситно и се сотира в маслиновото масло за 10 минути. Прибавя се ситно нарязаният чесън, готви се за кратко, след което се прибавят нарязаните на кубчета картофи и краве масло.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се разбърква и се налива бульонът от карфиол. Когато картофите са полусготвени, се прибавя карфиолът, посолява се на вкус и се готви още малко.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Супата се пасира, като се налива бульон до постигане на желаната гъстота, след което се сипва готварската сметана. Супата се овкусява с черен пипер и се сервира с препечени филийки.

Подобни рецепти