Гаспачо с диня


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    диня
  • 300 мл
    бяло вино
  • 100 мл
    вода
  • 1 скилидка
    чесън
  • 1 бр.
    люта чушка
  • 20 мл
    маслиново масло
  • 1 стрък
    мащерка
  • 3 бр.
    черен пипер
  • 10 г
    слънчогледови семки

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Водата и виното се кипват със сол, след което течността се оставя да се охлади.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Обелената, нарязана и почистена от семките диня се пасира.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът и лютата чушка се нарязват на ситно и се стриват в хаванче. Прибавят се няколко зърна черен пипер и няколко листенца мащерка и всичко се стрива добре.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Към пасираната диня бавно се налива винената течност, сместа се подправя с пикантната паста и накрая се сипва маслиновото масло. Супата се охлажда много добре.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Сервира се със слънчогледови семки и допълнително подправена с прясно смлян черен пипер и мащерка.

Подобни рецепти