Грахова супа


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 450 г
    пресен грах
  • 25 г
    краве масло
  • 2 с. л.
    олио
  • 200 мл
    готварска сметана
  • 1 бр.
    багета
  • 150 г
    топено сирене
  • 200 г
    картофи
  • 1 щипка
    индийско орехче
  • 1 ч. л.
    суха мащерка
  • 1 бр.
    кубче бульон

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслото и олиото се слагат в добре загрят съд. След като маслото се разтопи, се прибавят обелените и нарязани на кубчета картофи.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Запържват се за кратко. Налива се 400 мл вода и се оставя да заври.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се кубчето бульон, мащерката и грахът. Разбърква се, покрива се с капак и се готви 20 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    След това се дърпа от огъня, поръсва се индийското орехче и леко се пасира. Прибавя се готварската сметана, разбърква се и се връща на котлона. Ястието се готви още 5 минути. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира с нарязаната на филийки багета и топено сирене. Съвет: Супата може да се сгъсти с 1 – 2 с. л. нишесте, разтворено в малко студена вода.

Подобни рецепти