Маслото и олиото се слагат в добре загрят съд. След като маслото се разтопи, се прибавят обелените и нарязани на кубчета картофи.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Запържват се за кратко. Налива се 400 мл вода и се оставя да заври.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Прибавят се кубчето бульон, мащерката и грахът. Разбърква се, покрива се с капак и се готви 20 минути.
4
accessibility.recipes.cookingstep
След това се дърпа от огъня, поръсва се индийското орехче и леко се пасира. Прибавя се готварската сметана, разбърква се и се връща на котлона. Ястието се готви още 5 минути. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира с нарязаната на филийки багета и топено сирене. Съвет: Супата може да се сгъсти с 1 – 2 с. л. нишесте, разтворено в малко студена вода.
Съставки
Съставки за
Порции
450 г
пресен грах
25 г
краве масло
2 с. л.
олио
200 мл
готварска сметана
1 бр.
багета
150 г
топено сирене
200 г
картофи
1 щипка
индийско орехче
1 ч. л.
суха мащерка
1 бр.
кубче бульон
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Маслото и олиото се слагат в добре загрят съд. След като маслото се разтопи, се прибавят обелените и нарязани на кубчета картофи.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Запържват се за кратко. Налива се 400 мл вода и се оставя да заври.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Прибавят се кубчето бульон, мащерката и грахът. Разбърква се, покрива се с капак и се готви 20 минути.
4
accessibility.recipes.cookingstep
След това се дърпа от огъня, поръсва се индийското орехче и леко се пасира. Прибавя се готварската сметана, разбърква се и се връща на котлона. Ястието се готви още 5 минути. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира с нарязаната на филийки багета и топено сирене. Съвет: Супата може да се сгъсти с 1 – 2 с. л. нишесте, разтворено в малко студена вода.