Карфиолена супа с бекон


Време за приготвяне
75 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

700 г
карфиол
150 г
пушен бекон
2 бр.
картоф
1 бр.
морков
1 глава
лук
2 скилидики
чесън
1200 мл
зеленчуков бульон
250 мл
прясно мляко
60 мл
маслиново масло
0.5 ч.л.
кимион на зърна
1 бр.
дафинов лист
2 с.л.
брашно

Приготвяне

1
Морковът и лукът се нарязват на кубчета, а чесънът се наситнява. Зеленчуците се запържват в сгорещеното маслиново масло. Добавят се карфиолът, накъсан на розички, кимионът и дафиновият лист. Сипва се брашното и се запържва за кратко.
2
Налива се бульонът. Прибавят се и обелените и нарязани на малки кубчета картофи и зеленчуците се варят, докато омекнат.
3
Налива се млякото и щом супата кипне, се посолява на вкус и се дърпа от огъня. Беконът се наситнява и се запържва в сух тиган до златисто. Супата се поднася с него и по желание – с наситнен магданоз.

Подобни рецепти