Карфиолена супа с бекон


Време за приготвяне
75 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 700 г
    карфиол
  • 150 г
    пушен бекон
  • 2 бр.
    картоф
  • 1 бр.
    морков
  • 1 глава
    лук
  • 2 скилидики
    чесън
  • 1200 мл
    зеленчуков бульон
  • 250 мл
    прясно мляко
  • 60 мл
    маслиново масло
  • 0.5 ч.л.
    кимион на зърна
  • 1 бр.
    дафинов лист
  • 2 с.л.
    брашно

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Морковът и лукът се нарязват на кубчета, а чесънът се наситнява. Зеленчуците се запържват в сгорещеното маслиново масло. Добавят се карфиолът, накъсан на розички, кимионът и дафиновият лист. Сипва се брашното и се запържва за кратко.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Налива се бульонът. Прибавят се и обелените и нарязани на малки кубчета картофи и зеленчуците се варят, докато омекнат.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Налива се млякото и щом супата кипне, се посолява на вкус и се дърпа от огъня. Беконът се наситнява и се запържва в сух тиган до златисто. Супата се поднася с него и по желание – с наситнен магданоз.

Подобни рецепти