Гаспачо


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    домати
  • 80 г
    лук
  • 150 г
    краставици
  • 2 стръка
    селъри
  • 2 бр.
    червени чушки
  • 400 мл
    доматено пюре
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 бр.
    люта чушка
  • 1 с.л.
    сок от лайм
  • 1 с.л.
    балсамов оцет
  • 1 с.л.
    сос „Уорчестър”
  • 1 с.л.
    наситнен босилек

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматите се потапят в съд с вряща вода за 15–20 секунди. Изваждат се и се охлаждат за кратко под течаща студена вода. След това се обелват, почистват се от семките и се нарязват на малки кубчета. Краставиците се обелват, почистват се от семките и се слагат във висок съд.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се почистените червени чушки, нарязаното селъри, лукът, чесънът, лютата чушка, маслиновото масло, сокът от лайм, балсамовият оцет, сосът „Уорчестър ” и доматеното пюре. Съставките се пасират добре.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавят се нарязаните домати, босилекът и ако е необходимо сол и черен пипер. Разбърква се, покрива се с капак и се прибира в хладилник поне за 1 час.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Супата се сервира студена с леко препечен хляб. За подсилване на вкуса към супата можете да прибавите 50–100 г корен от целина, преди да сте я пасирали.

Подобни рецепти