Копривена чорба


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    коприва
  • 1 глава
    лук
  • 4 стръка
    пресен лук
  • 0.25 връзка
    магданоз
  • 0.25 ч.ч.
    ориз
  • 1 бр.
    жълтък
  • 4 с.л.
    олио
  • 4 с.л.
    кисело мляко
  • 1 бр.
    домат
  • 1 ч.л.
    червен пипер

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Копривата се почиства и се измива. Нарязва се наситно. За да не пари, докато я режете, можете да я бланширате. Двата вида лук се наситняват. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В тенджера се загрява олиото и в него се запържва старият лук. След това се добавят пресният лук и копривата. Задушават се за кратко.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Поръсва се червеният пипер и малко сол и се наливат 4 ч. ч. гореща вода. Когато заври се добавя оризът. Вари се до омекването му. Овкусява се с черен пипер, ситно нарязан магданоз и сол.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Жълтъкът се разбива и към него се прибавя киселото мляко. Сместа се разрежда с малко от бульона, за да се темперира. След това застройката се изсипва в тенджерата.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматът се почиства от семките и месестата част се нарязва на кубчета. С него се гарнира готовата супа.

Подобни рецепти