Копривена чорба


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
коприва
1 глава
лук
4 стръка
пресен лук
0.25 връзка
магданоз
0.25 ч.ч.
ориз
1 бр.
жълтък
4 с.л.
олио
4 с.л.
кисело мляко
1 бр.
домат
1 ч.л.
червен пипер

Приготвяне

1
Копривата се почиства и се измива. Нарязва се наситно. За да не пари, докато я режете, можете да я бланширате. Двата вида лук се наситняват. 
2
В тенджера се загрява олиото и в него се запържва старият лук. След това се добавят пресният лук и копривата. Задушават се за кратко.
3
Поръсва се червеният пипер и малко сол и се наливат 4 ч. ч. гореща вода. Когато заври се добавя оризът. Вари се до омекването му. Овкусява се с черен пипер, ситно нарязан магданоз и сол.
4
Жълтъкът се разбива и към него се прибавя киселото мляко. Сместа се разрежда с малко от бульона, за да се темперира. След това застройката се изсипва в тенджерата.
5
Доматът се почиства от семките и месестата част се нарязва на кубчета. С него се гарнира готовата супа.

Подобни рецепти