Гаспачо с червено цвекло


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    червено цвекло
  • 1 глава
    червен лук
  • 3 скилидки
    чесън
  • 300 г
    краставици
  • 250 г
    репички
  • 2 с. л.
    винен оцет
  • 200 мл
    кисело мляко
  • 4 стръка
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Зеленчуците се почистват и се режат на малки парчета. Около 2 с.л. ситно нарязани репички и 1 с.л. ситно нарязани краставици се заделят. Останалите зеленчуци се слагат в блендер, прибавят се солта, черният пипер, оцетът, киселото мляко, налива се 300 мл вода и всичко се разбива до гладка консистенция.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    По желание ястието се подправя допълнително. Гарнира се със заделените репички и краставици.

Подобни рецепти