Доматена супа


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1.5 кг
    домати
  • 3 скилидки
    чесън
  • 3 стръка
    мащерка
  • 7 листа
    босилек
  • 1 ч. л.
    сол
  • 30 мл
    маслиново масло
  • 1 глава
    лук
  • 300 мл
    зеленчуков бульон

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматите се почистват и се нарязват на дребно.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Поставят се в тава, покрита с хартия за печене, подправят се със сол, прибавя се стритият на паста чесън, поливат се с маслиново масло и се слагат във фурната.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Пекат се на 200°C за около 35 минути, докато омекнат.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се нарязва и се запържва за 2 минути в тенджера с 1 с. л. маслиново масло.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се запечените домати, сместа се пасира, налива се гореща вода или зеленчуков бульон, и се готви за кратко.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Накрая се прибавя босилекът. Ако има нужда, се подправя със сол на вкус. Супата се сервира с крутони и стрък мащерка.

Подобни рецепти