Домашна паста с червено цвекло


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 г
фино бяло брашно
150 г
червено цвекло
3 бр.
яйца
75 г.
настъргано сирене „Грана падано”
3 скилидки
чесън
75 мл
маслиново масло
0.5 ч.л.
сол
1 с.л.
наситнен магданоз

Приготвяне

1
Цвеклото се обелва, нарязва се на кубчета и се готви във вряща вода, докато омекне.
2
Изважда се, отцежда се и се охлажда напълно.
3
Пасира се. В купа или върху кухненски плот се сипва брашното, прибавят се яйцата, пасираното цвекло и солта, и се замесва твърдо тесто. При необходимост, се добавя още брашно.
4
Тестото се разточва на тънка кора върху набрашнена повърхност или с помощта на уред за паста, след което се разрязва на тънки дълги ленти. Пастата се готви в леко подсолена вода и се отцежда добре.
5
В голям съд се налива маслиновото масло и се загрява добре. Слага се стритият чесън и се готви за кратко, докато започне да отделя армомата си, след което веднага се прибавя пастата.
6
Разбърква се съвсем за кратко, колкото да поеме мазнината, след което се дърпа от огъня.
7
Готовата паста се поръсва с настърганото на едро сирене, магданоза и черен пипер на вкус. Разбърква се и се сервира веднага.

Подобни рецепти