Домашна паста с червено цвекло


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    фино бяло брашно
  • 150 г
    червено цвекло
  • 3 бр.
    яйца
  • 75 г.
    настъргано сирене „Грана падано”
  • 3 скилидки
    чесън
  • 75 мл
    маслиново масло
  • 0.5 ч.л.
    сол
  • 1 с.л.
    наситнен магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Цвеклото се обелва, нарязва се на кубчета и се готви във вряща вода, докато омекне.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Изважда се, отцежда се и се охлажда напълно.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Пасира се. В купа или върху кухненски плот се сипва брашното, прибавят се яйцата, пасираното цвекло и солта, и се замесва твърдо тесто. При необходимост, се добавя още брашно.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се разточва на тънка кора върху набрашнена повърхност или с помощта на уред за паста, след което се разрязва на тънки дълги ленти. Пастата се готви в леко подсолена вода и се отцежда добре.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    В голям съд се налива маслиновото масло и се загрява добре. Слага се стритият чесън и се готви за кратко, докато започне да отделя армомата си, след което веднага се прибавя пастата.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбърква се съвсем за кратко, колкото да поеме мазнината, след което се дърпа от огъня.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Готовата паста се поръсва с настърганото на едро сирене, магданоза и черен пипер на вкус. Разбърква се и се сервира веднага.

Подобни рецепти