Домашни банички със спанак и пресен лук


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 9 бр.
    точени кори
  • 700 г
    бейби спанак
  • 1 връзка
    пресен лук
  • 200 г
    кашкавалена извара
  • 1 с.л.
    едрозърнеста горчица
  • 1 бр.
    яйце
  • 1 бр.
    жълтък
  • 2 с.л.
    галета
  • 50 г
    краве масло
  • 80 мл
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Спанакът се измива, подсушава се и се нарязва на ситно. Лукът се наситнява. Запържват се в маслото заедно с горчицата, докато омекнат.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се прехвърля в цедка и се притиска, за да се отдели течността. Разбърква се с изварата и жълтъка. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Добавя се галетата и отново хубаво се разбърква.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Корите се намазват с маслиново масло и се подреждат три по три една върху друга, а след това се нарязват на четири. Трябва да се получат 12 ленти.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    На края на всяка лента се слага от плънката и се оформят триъгълни банички. Мажат се с разбито яйце и се поръсват със сусам. Пекат се 15 минути в загрята на 180 °C фурна с вентилатор.

Подобни рецепти