Домашни банички със спанак и пресен лук


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

9 бр.
точени кори
700 г
бейби спанак
1 връзка
пресен лук
200 г
кашкавалена извара
1 с.л.
едрозърнеста горчица
1 бр.
яйце
1 бр.
жълтък
2 с.л.
галета
50 г
краве масло
80 мл
маслиново масло

Приготвяне

1
Спанакът се измива, подсушава се и се нарязва на ситно. Лукът се наситнява. Запържват се в маслото заедно с горчицата, докато омекнат.
2
Сместа се прехвърля в цедка и се притиска, за да се отдели течността. Разбърква се с изварата и жълтъка. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Добавя се галетата и отново хубаво се разбърква.
3
Корите се намазват с маслиново масло и се подреждат три по три една върху друга, а след това се нарязват на четири. Трябва да се получат 12 ленти.
4
На края на всяка лента се слага от плънката и се оформят триъгълни банички. Мажат се с разбито яйце и се поръсват със сусам. Пекат се 15 минути в загрята на 180 °C фурна с вентилатор.

Подобни рецепти