Фетучини с тиква и бекон


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    паста „Фетучини”
  • 300 г
    тиква „Цигулка”
  • 400 г
    аспержи
  • 200 г
    бекон „Панчета”
  • 40 г
    кедрови ядки
  • 50 мл
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Аспержите се обелват, като се поставят в дланта и белачката се движи от върха към основата, за да се отстрани твърдата суха част. Нарязват се на три и се варят 3–4 минути в малко подсолена вода.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пастата се вари в подсолена вода съгласно указанията върху опаковката.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Тиквата се обелва, почиства се от семките и се реже на малки кубчета.
  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Кедровите ядки се запичат на сух тиган и се оставят настрана. В същия тиган се запича нарязаният бекон. Прибавят се кубчетата тиква и всичко се готви още 3–5 минути.

    *може да замените "Панчета" и с друг вид бекон.

  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се аспержите и отцедената паста. Ястието се овкусява със сол и черен пипер, полива се с маслиново масло, поръсват се кедровите ядки, разбърква се и се сервира.

Подобни рецепти