Пастата се вари в подсолена вода. Маслините се режат на кръгчета. Рибата се отцежда добре от мазнината. Доматите се режат на кубчета.
2
accessibility.recipes.cookingstep
В съд се загряват 60 мл маслиново масло, слагат се доматите и се запържват се кратко. Прибавя се рибата, разбърква се и се подправя със сол и черен пипер на вкус.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Пастата се отцежда добре, овкусява се с останалото маслиново масло и се разпределя в чинии.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Сипва се сосът, прибавят се каперсите и маслини (по желание). Настъргва се сиренето и по желание може да декорирате ястието с магданоз или босилек.
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
фусили
500 г
домати
320 г
консерва риба тон
30 г
каперси
40 г
настърган пармезан
100 мл
маслиново масло
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Пастата се вари в подсолена вода. Маслините се режат на кръгчета. Рибата се отцежда добре от мазнината. Доматите се режат на кубчета.
2
accessibility.recipes.cookingstep
В съд се загряват 60 мл маслиново масло, слагат се доматите и се запържват се кратко. Прибавя се рибата, разбърква се и се подправя със сол и черен пипер на вкус.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Пастата се отцежда добре, овкусява се с останалото маслиново масло и се разпределя в чинии.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Сипва се сосът, прибавят се каперсите и маслини (по желание). Настъргва се сиренето и по желание може да декорирате ястието с магданоз или босилек.