Домашни тортелини


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 260 г
    брашно
  • 3 бр.
    яйца
  • 0.5 ч.л.
    сол
  • 100 г
    прясно сирене (рикота)
  • 1 ч.л.
    наситнен див лук

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се сипва в купа (или на плот, маса), прибавят се яйцата и солта и се замесва твърдо тесто.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Разточва се тънко на набрашнена повърхност или като се използва уред за правене на паста.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В средата на всеки се поставя малко от плънката (смесените рикота и див лук) и краищата се навлажняват леко с четка, потопена във вода.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сгъва се в полукръг и внимателно се притиска, за да излезе излишният въздух и да се запечата плънката.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Краищата се сгъват в кръг, така че да се застъпват леко. Притискат се, за да не се отворят. Тортелините се слагат на набрашнена повърхност и се оставят да изсъхнат за кратко. После са готови за варене в подсолена вода.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Имайте предвид, че тънко разточеното тесто съхне бързо, така че не трябва да се бавите с направата на тортелините. Ако трябва да разточите голямо количество тесто, разделете го на няколко части и не го разточвайте наведнъж.

Подобни рецепти