Филе от риба на фурна с доматен сос


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1.4 кг
    филе от бяла риба
  • 90 мл
    олио
  • 250 мл
    бяло вино
  • 2 с. л.
    лимонов сок
  • 100 г
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 400 г
    белени домати от консерва

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибните филета се подсушават добре с домакинска хартия и се подреждат в намазнена тава. Овкусяват се със сол и черен пипер и се поръсват с няколко капки лимонов сок.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Поливат се с 50 мл от олиото и се пекат 45–50 минути в загрята на 180°С фурна. По време на печенето се налива бялото вино.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ситно нарязаният лук се запържва в останалото загрято олио до златистокафяво.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се накълцаният чесън, нарязаните на едро домати заедно със соса, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да къкри 20 минути, за да се задуши. Ако е необходимо, се налива малко вода.

Подобни рецепти