Филе от сьомга с картофено пюре


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    филе от сьомга
  • 70 г
    краве масло
  • 1 бр.
    лимон
  • 1 скилидка
    чесън
  • 4 с. л.
    пълнозърнесто брашно
  • 1 шепа
    едро смлени бадеми
  • 700 г
    картофи
  • 150 мл
    прясно мляко

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Картофите се обелват, нарязват се на дребно и се сваряват. Щом омекнат, се отцеждат и към тях се добавят солта, 30 г от маслото и топлото мляко. Намачкват се и се бъркат, докато се получи гладка смес.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата се поръсва със сол и с лимоновия сок, оставя се за 10 минути. Смленият черен пипер се смесва с брашното. Рибата се овалва в брашно откъм кожата и се слага в тигана с останолото сгорещено масло. Добавя се стритият на паста чесън и филетата се пържат около 3 минути първо с кожата надолу, след което се обръщат и се пържат още 3 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата се изважда в чиния, а нарязаните бадеми се запържват в тигана за кратко, колкото да отпуснат аромата си. Сьомгата се поръсва със запържените бадеми и се сервира с гарнитура от картофено пюре и салата според сезона.

Подобни рецепти