Фритата с шунка, домати и червени чушки


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

4 бр.
яйца
1 ч. л.
горчица
2 стръка
пресен лук
1 бр.
морков
100 г
пушена шунка
50 г
настъргано сирене „Грана падано”
50 г
настъргано сирене „Гауда”
100 г
сирене „Моцарела“
1 бр.
червена чушка
1 щипка
сух риган
1 щипка
мащерка
2 бр.
домати

Приготвяне

1
Фурната се загрява на 200 °С. Зеленият лук и шунката се режат на ситно, доматите се режат на шайби, а червената чушка на пръчици.
2
В дълбок съд се сгорещява олио и в него за кратко се запържва шунката, докато стане леко хрупкава. Прибавя се чушката, разбърква се и след 1 минута се слага лукът. Всичко се готви за кратко.
3
В подходяща купа се разбиват яйцата, овкусяват се със сол и черен пипер, прибавят се горчицата, настърганата гауда, разбърква се и сместа се сипва в съд с термоустойчиви дръжки. Слага се на умерен огън и с помощта на дървена лъжица се разбърква леко.
4
Прибавя се настърганият морков, сиренето „Грана падано”, малко мащерка и риган.
5
Отгоре се подреждат нарязаните на шайби домати и моцарела, и ястието се пече във фурната за 7–8 минути. Сервира се с рукола.

Подобни рецепти