Фритата с шунка, домати и червени чушки


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    яйца
  • 1 ч. л.
    горчица
  • 2 стръка
    пресен лук
  • 1 бр.
    морков
  • 100 г
    пушена шунка
  • 50 г
    настъргано сирене „Грана падано”
  • 50 г
    настъргано сирене „Гауда”
  • 100 г
    сирене „Моцарела“
  • 1 бр.
    червена чушка
  • 1 щипка
    сух риган
  • 1 щипка
    мащерка
  • 2 бр.
    домати

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Фурната се загрява на 200 °С. Зеленият лук и шунката се режат на ситно, доматите се режат на шайби, а червената чушка на пръчици.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В дълбок съд се сгорещява олио и в него за кратко се запържва шунката, докато стане леко хрупкава. Прибавя се чушката, разбърква се и след 1 минута се слага лукът. Всичко се готви за кратко.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В подходяща купа се разбиват яйцата, овкусяват се със сол и черен пипер, прибавят се горчицата, настърганата гауда, разбърква се и сместа се сипва в съд с термоустойчиви дръжки. Слага се на умерен огън и с помощта на дървена лъжица се разбърква леко.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавя се настърганият морков, сиренето „Грана падано”, малко мащерка и риган.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Отгоре се подреждат нарязаните на шайби домати и моцарела, и ястието се пече във фурната за 7–8 минути. Сервира се с рукола.

Подобни рецепти