Халуми със свежи зеленчуци


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
сирене „Халуми”
500 г
чери домати
4 бр.
червени чушки
1 бр.
морков
1 връзка
пресен лук
8 стръка
магданоз
8 стръка
копър

Приготвяне

1
Чушките се изпичат, задушават се за кратко, обелват се и се почистват. Накъсват се на ленти. Доматите се нарязват на половинки и се слагат в купа.
2
Морковът се настъргва, а зелената част на лука, магданозът и копърът се наситняват. Добавят се в купата заедно с чушките.
3
Салатата се овкусява със сол, маслиново масло и бял балсамов оцет на вкус и се разбърква.
4
Сиренето се реже на четири, овалва се в маслиново масло и също се изпича на скара от двете страни, до зачервяване. Салатата се разпределя в чинии, отгоре се слага по едно парче сирене и се поднася веднага.

Подобни рецепти