Хрупкави пилешки жулиени


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
пилешко филе
150 г
брашно
3 бр.
яйца
1.5 ч. л.
сол
1 ч. л.
чесън на прах
1 ч. л.
пушен червен пипер
100 г
галета
100 г
маково семе

Приготвяне

1
Месото се реже на жулиени. Поръсва се с 1/2 ч. л. сол и черен пипер на вкус. Брашното се слага в подходящ съд.
2
В отделен съд се разбиват яйцата заедно с 1 ч. л. сол, червен пипер и чесън на прах.
3

В отделен съд се смесват галетата и маковото семе. Месото се овалва от всички страни в брашното, след това в яйчената смес и накрая в галета и маково семе.
Предложение: Вместо маково семе използвайте сусам. Или, заменете сместа от галета със смес от смлени бадеми, лешници, натрошен корнфлейкс или кокосово брашно. Можете да намалите броя на яйцата, като смесите едно яйце със 100 мл прясно мляко.

4
Пържи се в сгорещено олио, до златисто. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервира се топло със сос по избор.

Подобни рецепти