Испански омлет


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 8 бр.
    яйца
  • 8 бр.
    картофи
  • 200 г
    пикантен салам
  • 1 бр.
    червена чушка
  • 1 глава
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 0.25 връзка
    магданоз
  • 2 с. л.
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Картофите се обелват и се нарязват на шайби. След това се бланшират във вряща подсолена вода, докато леко омекнат, изваждат се и се охлаждат.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват със сол и пипер. Лукът, чесънът, чушката и магданозът се режат на ситно. Колбасът се нарязва на тънки парчета.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслиновото масло се сгорещява в тиган с дебело дъно и незалепващо покритие. В него се запържват лукът и чесънът. Щом станат златисти, се прибавят разбитите яйца, колбасът, картофите, чушката и магданозът.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Всичко се запържва и се оставя на котлона за 2 минути. След това се запича за 7–8 минути в загрята на 180 °C фурна. Омлетът се изважда и се реже на триъгълници. Поднася се със сос по избор.

Подобни рецепти