Къри със свинско, патладжан и червена леща


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г
    свинско месо без кост
  • 250 г
    патладжани
  • 125 г
    червена леща
  • 400 г
    нарязани домати
  • 1 глава
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 щипка
    лют червен пипер
  • 3 с. л.
    маслиново масло
  • 2 с. л.
    олио
  • 1 ч. л.
    настърган джинджифил
  • 1 с. л.
    умерено пикантна къри паста
  • 1 с. л.
    наситнен кориандър

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Патладжаните се нарязват на кубчета и се изпържват в маслиновото масло. Изваждат се от съда, налива се олиото и в него се запържва до златисто наситненият лук.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавя се смачканият чесън, джинджифилът и нарязаното на кубчета месо. Запържва се за кратко, като се разбърква и се овкусява с къри пастата. Слагат се нарязаните домати, сол, лютият пипер и малко вода.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Оставя се на огъня за 40 минути, като се разбърква от време на време. Сипва се лещата и когато е почти готова, се слагат патладжаните. Готви се, докато месото стане крехко. Имайте предвид, че продължителността на приготвянето зависи от вида на месото.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Когато ястието е готово, се поръсва с кориандъра. Поднесете кърито с варен ориз и кисело мляко.

Подобни рецепти