Киноа с броколи и скариди


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

60 г
киноа
150 мл
вода
1 глава
лук
1 стрък
целина
1 стрък
броколи
3 скилидки
чесън
1 щипка
лют червен пипер
150 г
опашки от скариди

Приготвяне

1
Фурната се загрява на 200°С.
2
Броколито се накъсва на малки розички и към тях се прибавят 2 с. л. маслиново масло, лютия пипер, 2 наситнени скилидки чесън, сол и черен пипер, и всичко се разбърква. Броколито се слага в покрита с хартия за печене тава и се пече 15–20 минути.
3
Киноата се измива и се вари заедно със ситно нарязаните лук и целина на умерен огън за 15 минути.
4
В голям съд със сгорещено олио се слага 1 скилидка ситно нарязан чесън. Слагат се скаридите, поръсват се с малко черен и лют пипер и се пържат за кратко от двете страни.
5
Щом скаридите променят цвета си, в съда се слага сварената киноа и броколите, разбърква се и преди да се сервира се овкусява с маслиново масло и лимонов сок. Ако е необходимо, се прибавят още подправки.

Подобни рецепти