Отворена лазаня с рагу от заешко и бамя


Време за приготвяне
120 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 бр.
    заек
  • 2 бр.
    моркови
  • 1 стрък
    селъри
  • 1 глава
    лук
  • 1 скилидка
    чесън
  • 2 бр.
    дафинов лист
  • 300 мл
    пилешки бульон
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 0.5 връзка
    магданоз
  • 1 бр.
    тиквичка
  • 350 г
    бамя
  • 0.5 бр.
    лимон
  • 0.5 бр.
    индийско орехче
  • 200 мл
    готварска сметана
  • 50 г
    краве масло
  • 3 стръка
    мащерка
  • 1 ч. л.
    сух естрагон
  • 100 г
    брашно
  • 2 щипки
    едро чили
  • 4 бр.
    пресни кори за лазаня

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Заекът се обезкостява, месото се нарязва на малки парчета. Морковите, стръкът селъри, тиквичката и лукът се нарязват на кубчета. Дръжките на магданоза се наситняват, а 150 г от бамята се почиства от дръжките и се нарязват на тънки колелца.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Скилидката чесън, морковите, селърито, лукът и дафиновият лист се запържват за 5 - 6 минути в маслиновото масло и се овкусяват със сол. Добавят се дръжките на магданоза, маслото и кубчетата месо. Налива се бульонът и се оставя да се редуцира.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В съда се сипват кубчетата тиквички, овкусява се със сухият естрагон, индийското орехче и мащерката. Рагуто се задушава за няколко минути, след това се налива сметаната и се добавят настърганатата лимонова кора, наситнените листа магданоз и черен пипер.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното за панираната бамя се разбива със 100 мл ледена вода и щипка сол на гъста каша. Останалите 200 г бамя се посоляват, овалват се в брашно, потапят се в кашата и се пържат на маслена баня до златисто. Изваждат се, отцеждат се на домакинска хартия и се овкусяват с чили и наситнен магданоз.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Корите лазаня се варят в подсолена вода за 4 - 5 минути, след което се отцеждат.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    В подходяща чиния се подрежда кора лазаня, сипва се от рагуто, декорира се с чери домати и се поръсва със сирене “Пармезан”.

Подобни рецепти