Отворена лазаня с рагу от заешко и бамя


Време за приготвяне
120 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 бр.
заек
2 бр.
моркови
1 стрък
селъри
1 глава
лук
1 скилидка
чесън
2 бр.
дафинов лист
300 мл
пилешки бульон
50 мл
маслиново масло
0.5 връзка
магданоз
1 бр.
тиквичка
350 г
бамя
0.5 бр.
лимон
0.5 бр.
индийско орехче
200 мл
готварска сметана
50 г
краве масло
3 стръка
мащерка
1 ч. л.
сух естрагон
100 г
брашно
2 щипки
едро чили
4 бр.
пресни кори за лазаня

Приготвяне

1
Заекът се обезкостява, месото се нарязва на малки парчета. Морковите, стръкът селъри, тиквичката и лукът се нарязват на кубчета. Дръжките на магданоза се наситняват, а 150 г от бамята се почиства от дръжките и се нарязват на тънки колелца.
2
Скилидката чесън, морковите, селърито, лукът и дафиновият лист се запържват за 5 - 6 минути в маслиновото масло и се овкусяват със сол. Добавят се дръжките на магданоза, маслото и кубчетата месо. Налива се бульонът и се оставя да се редуцира.
3
В съда се сипват кубчетата тиквички, овкусява се със сухият естрагон, индийското орехче и мащерката. Рагуто се задушава за няколко минути, след това се налива сметаната и се добавят настърганатата лимонова кора, наситнените листа магданоз и черен пипер.
4
Брашното за панираната бамя се разбива със 100 мл ледена вода и щипка сол на гъста каша. Останалите 200 г бамя се посоляват, овалват се в брашно, потапят се в кашата и се пържат на маслена баня до златисто. Изваждат се, отцеждат се на домакинска хартия и се овкусяват с чили и наситнен магданоз.
5
Корите лазаня се варят в подсолена вода за 4 - 5 минути, след което се отцеждат.
6
В подходяща чиния се подрежда кора лазаня, сипва се от рагуто, декорира се с чери домати и се поръсва със сирене “Пармезан”.

Подобни рецепти