
Отворена лазаня с рагу от заешко и бамя
Време за приготвяне
120 минТрудност
категория
- Рецептите на chef Ангелов
- Пица, паста и хляб
- accessibility.recipes.cookingstepЗаекът се обезкостява, месото се нарязва на малки парчета. Морковите, стръкът селъри, тиквичката и лукът се нарязват на кубчета. Дръжките на магданоза се наситняват, а 150 г от бамята се почиства от дръжките и се нарязват на тънки колелца.
- accessibility.recipes.cookingstepСкилидката чесън, морковите, селърито, лукът и дафиновият лист се запържват за 5 - 6 минути в маслиновото масло и се овкусяват със сол. Добавят се дръжките на магданоза, маслото и кубчетата месо. Налива се бульонът и се оставя да се редуцира.
- accessibility.recipes.cookingstepВ съда се сипват кубчетата тиквички, овкусява се със сухият естрагон, индийското орехче и мащерката. Рагуто се задушава за няколко минути, след това се налива сметаната и се добавят настърганатата лимонова кора, наситнените листа магданоз и черен пипер.
- accessibility.recipes.cookingstepБрашното за панираната бамя се разбива със 100 мл ледена вода и щипка сол на гъста каша. Останалите 200 г бамя се посоляват, овалват се в брашно, потапят се в кашата и се пържат на маслена баня до златисто. Изваждат се, отцеждат се на домакинска хартия и се овкусяват с чили и наситнен магданоз.
- accessibility.recipes.cookingstepКорите лазаня се варят в подсолена вода за 4 - 5 минути, след което се отцеждат.
- accessibility.recipes.cookingstepВ подходяща чиния се подрежда кора лазаня, сипва се от рагуто, декорира се с чери домати и се поръсва със сирене “Пармезан”.
Съставки
Съставки за
Порции
- 1 бр.заек
- 2 бр.моркови
- 1 стръкселъри
- 1 главалук
- 1 скилидкачесън
- 2 бр.дафинов лист
- 300 млпилешки бульон
- 50 млмаслиново масло
- 0.5 връзкамагданоз
- 1 бр.тиквичка
- 350 гбамя
- 0.5 бр.лимон
- 0.5 бр.индийско орехче
- 200 млготварска сметана
- 50 гкраве масло
- 3 стръкамащерка
- 1 ч. л.сух естрагон
- 100 гбрашно
- 2 щипкиедро чили
- 4 бр.пресни кори за лазаня
Приготвяне
- accessibility.recipes.cookingstepЗаекът се обезкостява, месото се нарязва на малки парчета. Морковите, стръкът селъри, тиквичката и лукът се нарязват на кубчета. Дръжките на магданоза се наситняват, а 150 г от бамята се почиства от дръжките и се нарязват на тънки колелца.
- accessibility.recipes.cookingstepСкилидката чесън, морковите, селърито, лукът и дафиновият лист се запържват за 5 - 6 минути в маслиновото масло и се овкусяват със сол. Добавят се дръжките на магданоза, маслото и кубчетата месо. Налива се бульонът и се оставя да се редуцира.
- accessibility.recipes.cookingstepВ съда се сипват кубчетата тиквички, овкусява се със сухият естрагон, индийското орехче и мащерката. Рагуто се задушава за няколко минути, след това се налива сметаната и се добавят настърганатата лимонова кора, наситнените листа магданоз и черен пипер.
- accessibility.recipes.cookingstepБрашното за панираната бамя се разбива със 100 мл ледена вода и щипка сол на гъста каша. Останалите 200 г бамя се посоляват, овалват се в брашно, потапят се в кашата и се пържат на маслена баня до златисто. Изваждат се, отцеждат се на домакинска хартия и се овкусяват с чили и наситнен магданоз.
- accessibility.recipes.cookingstepКорите лазаня се варят в подсолена вода за 4 - 5 минути, след което се отцеждат.
- accessibility.recipes.cookingstepВ подходяща чиния се подрежда кора лазаня, сипва се от рагуто, декорира се с чери домати и се поръсва със сирене “Пармезан”.