Печени патладжани със сос от чушки и орехи


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

3 бр.
патладжани
150 г
краве сирене
4 бр.
червени чушки
50 г
орехи
1 скилидка
чесън
2 с. л.
маслиново масло
0.5 ч. л.
смлян кимион
2 с. л.
червен винен оцет

Приготвяне

1
Патладжаните се разполовяват, посоляват се и се изчаква, да се отцеди горчивият сок. Измиват се и се намазват с маслиново масло. Пекат се на скара (или на грил програма) от двете страни, докато омекнат.
2
Чушките също се пекат на скара (или на грил програма) и когато са готови, се слагат в купа, покриват се със стреч фолио и се оставят, да се охладят. След това се обелват, почистват се от семките и се наситняват.
3
Чесънът се смачква на паста, смесва се с оцета, маслиновото масло, сол на вкус, чушките, по-голямата част от накълцаните орехи и кимиона, и се разбърква.
4
Върху всяка половинка патладжан се слага от соса. Поръсва се с натрошено сирене, орехи и наситнен магданоз.

Подобни рецепти