Печени патладжани със сос от чушки и орехи


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 3 бр.
    патладжани
  • 150 г
    краве сирене
  • 4 бр.
    червени чушки
  • 50 г
    орехи
  • 1 скилидка
    чесън
  • 2 с. л.
    маслиново масло
  • 0.5 ч. л.
    смлян кимион
  • 2 с. л.
    червен винен оцет

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Патладжаните се разполовяват, посоляват се и се изчаква, да се отцеди горчивият сок. Измиват се и се намазват с маслиново масло. Пекат се на скара (или на грил програма) от двете страни, докато омекнат.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките също се пекат на скара (или на грил програма) и когато са готови, се слагат в купа, покриват се със стреч фолио и се оставят, да се охладят. След това се обелват, почистват се от семките и се наситняват.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се смачква на паста, смесва се с оцета, маслиновото масло, сол на вкус, чушките, по-голямата част от накълцаните орехи и кимиона, и се разбърква.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Върху всяка половинка патладжан се слага от соса. Поръсва се с натрошено сирене, орехи и наситнен магданоз.

Подобни рецепти