Пилешка яхния с пащърнак и целина


Време за приготвяне
150 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1.6 кг
    пиле
  • 400 г
    пащърнак
  • 200 г
    глава целина
  • 1 бр.
    картоф
  • 1 скилидка
    чесън
  • 1 стрък
    праз
  • 2 глави
    лук
  • 1 бр.
    дафинов лист
  • 1 бр.
    морков
  • 200 мл
    сметана
  • 3 с.л.
    маслиново масло
  • 0.5 ч.л.
    индийско орехче

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилето се сварява в голямо количество вода заедно с дафиновия лист, едната глава лук и моркова, нарязани на едро, като от време на време се отпенва. Когато е готово, се изважда от бульона, охлажда се леко, кожата и костите се отстраняват, а месото се нарязва на едри парчета. Бульонът се запазва.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пащърнакът, целината и картофът се обелват и се нарязват на малки кубчета. Чесънът, останалият лук и празът се наситняват. Зеленчуците, с изключение на картофа, се запържват в маслиновото масло на умерен огън, докато леко омекнат, без да се карамелизират.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавя се картофът, налива се пилешкият бульон и се подправя със сол и черен пипер. Оставя се да къкри на умерен огън, докато зеленчуците омекнат. След това се пасира и се налива сметаната. Поръсва се с индийското орехче и се слага месото. Яхнията се готви още 5 минути на слаб огън и е готова.

Подобни рецепти