Картофите, тиквичките и морковите се обелват, измиват и нарязват на много тънки пръчици. Картофите и тиквичките се посоляват и се остават да се отцедят за 30 минути.
2
След това се слагат в подходящ съд, към тях се прибавя брашното и черен пипер и всичко се разбърква добре.
3
Една супена лъжица от сместа се разстила в тиган, за да се образува палачинка. Тиганът трябва да е голям, добре нагрят и намазнен. Палачинките се пържат от двете страни до златистокафяво. Сервират се топли.
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
картофи
250 г
тиквички
150 г
моркови
2 с. л.
пълнозърнесто брашно
Приготвяне
1
Картофите, тиквичките и морковите се обелват, измиват и нарязват на много тънки пръчици. Картофите и тиквичките се посоляват и се остават да се отцедят за 30 минути.
2
След това се слагат в подходящ съд, към тях се прибавя брашното и черен пипер и всичко се разбърква добре.
3
Една супена лъжица от сместа се разстила в тиган, за да се образува палачинка. Тиганът трябва да е голям, добре нагрят и намазнен. Палачинките се пържат от двете страни до златистокафяво. Сервират се топли.