Ребрата се почистват добре, измиват се и се режат на парчета с големина около 6х3 см. Поставят се в подходящ съд, заливат се с вода, колкото да ги покрие, и се слагат на котлона.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Готвят се около 8 минути след завирането на водата, след което течността се излива, изплакват се и се оставят настрана да се отцедят напълно. В дълбок тиган или уок се сипва олиото и се поръсват 2 с. л. захар.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Готви се 4–5 минути на силен огън, при непрекъснато бъркане, докато захарта стане златистокафява.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Прибавят се бланшираните ребра, които се пържат при непрекъснато бъркане около 10 минути, или докато се зачервят приятно.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Овкусява се със соевия сос, анасона, сол и черен пипер. Наливат се около 400 мл вода, разбърква се, след което съдът се покрива с капак и ястието се готви на слаб до умерен огън около 40 минути, като от време на време се разбърква.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Останалата захар се смесва с винения оцет и се прибавя към месото. Котлонът се увеличава на максимална степен и ястието се готви още 10 минути при непрекъснато бъркане.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Добавят се настърганият джинджифил, нарязаният пресен лук и сусамът, и ястието се разбърква още малко – около 2 минути. Сервира се с гарнитура по избор.
Съставки
Съставки за
Порции
900 г
свински ребра
1 стрък
пресен лук
50 мл
олио
5 с. л.
захар
3 с. л.
червен винен оцет
2 с. л.
соев сос
1 ч. л.
настърган джинджифил
1 ч. л.
анасон на прах
1 с. л.
сусам
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Ребрата се почистват добре, измиват се и се режат на парчета с големина около 6х3 см. Поставят се в подходящ съд, заливат се с вода, колкото да ги покрие, и се слагат на котлона.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Готвят се около 8 минути след завирането на водата, след което течността се излива, изплакват се и се оставят настрана да се отцедят напълно. В дълбок тиган или уок се сипва олиото и се поръсват 2 с. л. захар.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Готви се 4–5 минути на силен огън, при непрекъснато бъркане, докато захарта стане златистокафява.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Прибавят се бланшираните ребра, които се пържат при непрекъснато бъркане около 10 минути, или докато се зачервят приятно.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Овкусява се със соевия сос, анасона, сол и черен пипер. Наливат се около 400 мл вода, разбърква се, след което съдът се покрива с капак и ястието се готви на слаб до умерен огън около 40 минути, като от време на време се разбърква.
6
accessibility.recipes.cookingstep
Останалата захар се смесва с винения оцет и се прибавя към месото. Котлонът се увеличава на максимална степен и ястието се готви още 10 минути при непрекъснато бъркане.
7
accessibility.recipes.cookingstep
Добавят се настърганият джинджифил, нарязаният пресен лук и сусамът, и ястието се разбърква още малко – около 2 минути. Сервира се с гарнитура по избор.