Ребърца в сладко-кисел сос


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 900 г
    свински ребра
  • 1 стрък
    пресен лук
  • 50 мл
    олио
  • 5 с. л.
    захар
  • 3 с. л.
    червен винен оцет
  • 2 с. л.
    соев сос
  • 1 ч. л.
    настърган джинджифил
  • 1 ч. л.
    анасон на прах
  • 1 с. л.
    сусам

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ребрата се почистват добре, измиват се и се режат на парчета с големина около 6х3 см. Поставят се в подходящ съд, заливат се с вода, колкото да ги покрие, и се слагат на котлона.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Готвят се около 8 минути след завирането на водата, след което течността се излива, изплакват се и се оставят настрана да се отцедят напълно. В дълбок тиган или уок се сипва олиото и се поръсват 2 с. л. захар.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Готви се 4–5 минути на силен огън, при непрекъснато бъркане, докато захарта стане златистокафява.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се бланшираните ребра, които се пържат при непрекъснато бъркане около 10 минути, или докато се зачервят приятно.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Овкусява се със соевия сос, анасона, сол и черен пипер. Наливат се около 400 мл вода, разбърква се, след което съдът се покрива с капак и ястието се готви на слаб до умерен огън около 40 минути, като от време на време се разбърква.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Останалата захар се смесва с винения оцет и се прибавя към месото. Котлонът се увеличава на максимална степен и ястието се готви още 10 минути при непрекъснато бъркане.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавят се настърганият джинджифил, нарязаният пресен лук и сусамът, и ястието се разбърква още малко – около 2 минути. Сервира се с гарнитура по избор.

Подобни рецепти